علت روشن نشدن کولر گازی (Cause the air conditioner does not turn on ) با رسیدن فصل گرما قبل از روشن کردن کولر گازی خود حتما اقدام به سرویس سالانه ی آن کنید، چرا که سرویس کولر گازی از بسیاری از هزینه های احتمالی که ممکن است بعدا برای دستگاه شما بوجود بیاید جلوگیری خواهد کرد.متخصصان تهران سرویس آنلاین در سراسر تهران آماده خدمت رسانی به شما هم وطنان عزیز میباشد.

یکی از مشکلات رایج در کولر گازی روشن نشدن کولر گازی است .در این مقاله میخواهیم عوامل موثر در ایجاد این مشکل را بررسی کنیم.و به شما آموزش دهیم در هنگام بروز این مشکل چه اقداماتی باید انجام دهید تا از بروز مشکلات بیشتر جلوگیری کنید ، پس تا انتهای این مقاله با ما همراه شوید.و سوالات خودتون رو در بخش کامنت های همین مقاله از ما بپرسید.

بررسی علت روشن نشدن کولر گازی

روشن نشدن کولر گازی میتواند از مسائل مختلفی منشا گیرد، تنها یک تکنیسین حرفه ایست، که میتواند علاوه بر تشخیص درست عیب کولر گازی شما نسبت به رفع این مشکل اقدام نماید.برای تعمیر کولر گازی و عیب یابی درست آن میتوانید به راحتی با یکی از شعب تهران سرویس آنلاین تماس حاصل کرده و از کارشناسان بخواهید برای رفع مشکل پیش آمده در محل حاضر شوند.

اقدامات لازم برای روشن نشدن کولر گازی

بررسی پریز برق و فیوزها:

علت روشن نشدن اسپیلت شما می تواند به خاطر نرسیدن جریان برق به آن باشد. ابتدا به سراغ جعبه تقسیم رفته و بررسی کنید که مدار برق مربوط به کولر گازی وصل است یا خیر. معمولا در تابستان در اکثر خانه ها کولر گازی روشن است، همچنین استفاده از برخی لوازم پرمصرف دیگر نیز وضعیت افزایش بار الکتریکی را بهبود نمی بخشد.

پس یکی از احتمالات اصلی افزایش بار و درنتیجه قطعی جریان از سمت جعبه تقسیم یا فیوزهای خانه است. در این حالت معمولا فیوز می پرد که باید ابتدا آن را قطع و پس از چند ثانیه مجددا وصل کنید تا مشکل برطرف شود. حتی ممکن است به خاطر افزایش جریان و نوسانات الکتریکی، فیوز شما سوخته باشد. بنابراین تعویض فیوز ممکن است مشکل روشن نشدن کولر گازی شما را برطرف سازد.

ریست کولر گازی:

اگر مشکل از تامین برق کولر نباشد، می توان با ریست کردن کولر گازی برای رفع مشکل امیدوار بود. در مواقعی علت روشن نشدن کولر گازی به دلیل ایراد کوچکیست که به طور موقت در بخش الکتریکی دستگاه به وجود آمده و یا مواردی از این دست؛ بنابراین ساده ترین راه حل ممکن در راه اندازه مجدد یا ریست کولر است.

دلایل روشن نشدن کولر گازی

۱- کثیفی فیلتر کولر گازی:

فیلتر هوای کولر گازی یکی از قطعاتی است که در صورت سرویس و تمیز نکردن به موقع امکان دارد علاوه بر پایین آوردن عملکرد کولر گازی به دیگر قطعات آسیب وارد کند پس هر چند وقت یکبار برای تمیز کردن آن اقدام کنید و پس از مدتی از استفاده، فیلتر هوا باید تعویض شود تا باعث بروط خللی در عملکرد صحیح دستگاه نشود.

۲-خرابی در کمپرسور کولر گازی:

کمپرسور یا موتور کولر گازی مهمترین جزء دستگاه به حساب می آید. اگر کمپرسور معیوب باشد، روشن نشدن کولر گازی می تواند یکی از نتایج آن باشد. معمولا کمپرسور به یکباره دچار مشکل نمی شود و ابتدا با صداهای عجیب و بلند به شما هشدار داده و پس از مدتی که به آن رسیدگی نشود، ناگهان متوقف و از کار می ایستد. علت کار نکردن کمپرسور کولر گازی به دلایل مختلفی مربوط خواهد بود که در مقاله اختصاصی در این خصوص توضیحات کامل داده شده است.

همچنین ممکن است خود کمپرسور شما مشکل نداشته باشد و ایراد از شل بودن اتصالات ترمینال ورودی کمپرسور یا یکی از اجزای مرتبط با کمپرسور همچون خازن استارت یا راه انداز و یا رله استارت باشد. ایراد در این اجزا یکی از موارد رایج در علت روشن نشدن داکت اسپیلت ها است.

۳-مسدود بودن راه خروجی آب:

گرفتگی مسیر تخلیه آب کولر گازی می تواند باعث فعال شدن سوئیچ شناوری شود که به برد کولر گازی هشدار دهد. در این حالت برد از روشن شدن کولر جلوگیری می کند.
برای جمع آوری آب های میعان شده از رطوبت هوا، یک سینی در بخش داخلی اسپیلت طراحی می شود. معمولا در آب و هوای مرطوب این سینی و یا مجرای تخلیه به سرعت پر شده یا مسدود می شوند، که به فعال شدن سوئیچ شناور می انجامد. با رفع مسدودیت مجرای تخلیه و خالی کردن سینی و سپس قرار دادن سوئیچ در حالت آف، مشکل روشن نشدن کولر گازی برطرف می شود.

۴-خراب شدن خازن دستگاه:

خازن قطعه‌ای الکتریکی است که انرژی برق را در خود ذخیره می‌کند. خازنی که در کولر گازی وجود دارد، در راه اندازی و شروع به کار دستگاه نقشی اساسی دارد. خراب بودن خازن می‌تواند علت روشن نشدن کولر گازی اسپلیت باشد.

معمولاً در صورت خراب شدن خازن دستگاه، با تعویض آن مشکل به طور کامل برطرف می‌شود. برای تشخیص سلامت یا خراب بودن خازن باید از تعمیرکار کمک بگیرید.

۵- وجود اتصالات برقی در کولر گازی:

سیم کشی کولر گازی و اسپلیت مقوله بسیار مهمی است و باید به بهترین شکل انجام شود. اگر این فرایند درست انجام نشده و یا ایرای داشته باشد باید منتظر بروز مشکلات جدی در عملکرد دستگاه خود باشید. پیش از هر چیز بهتر است برای نصب کولر گازی اسپلیت خود از افراد با تجربه و مراکز معتبر کمک بگیرید. چنانچه متوجه شدید که ایراد از این بخش است، با اصلاح سیم کشی می توانید مشکل روشن نشدن اسپلیت تان را برطرف نمایید.

۶-خرابی در کندانسور و موتور فن کولر گازی:

موتور فن کولر، در محفظه‌ای داخل واحد کندانسور قرار گرفته است. این فن مسئولیت گردش هوا را بر عهده دارد. در صورتی که مدت زمان زیادی از عمر کولر شما می‌گذرد، خراب شدن موتور فن کولر می‌تواند علت روشن نشدن کولر گازی اسپلیت باشد.
برای بررسی سلامت موتور فن، باید ابتدا کولر را خاموش کرده و برق آن را قطع کنید. سپس پس از باز کردن محفظه کولر، به سراغ واحد کندانسور رفته و موتور فن را پیدا کنید. پس از آن باید با استفاده از مولتی متر و با انجام آزمایش پیوستگی، سالم بودن یا خراب بودن موتور را بررسی کنید.

۷-تعمیر برد اسپلیت:

یکی دیگر از اقدامات مفید برای رفع مشکل روشن نشدن اسپلیت ، تعمیر برد است. برد الکتریکی یا مدار فرمانی قطعه ای استراتژیک در کولرهای گازی است که در صورت خراب شدن یا سوختن بخش های مختلف دستگاه را معیوب می سازد.

بهتر است برای تعمیر برد اسپلیت خود از تکسین های ماهر کمک بگیرید تا این فرایند را به شکل صحیح و بی نقص به انجام برسانند.

۸-نشت گاز کولر گازی:

نشت گاز کولر گازی میتواند علت روشن نشدن کولر گازی باشد. این گاز ها وظیفه سرد و یا خنک کردن داخل کولر گازی را به عهده دارند. از ویژگی این گاز ها سمی بودن آن است که اگر از داخل کولرگازی به بیرون نشر کند برای افرادی که در آن محیط تنفس میکند خطرناک می باشد.

برای رفع این مشکل باید یخ زدگی های روی کویل ها بررسی شود اگر یخ زدگی بروی کویل وجود داشته باشد این بدان معناست که وجود نشت گاز بسیار زیاد می باشد.
یکی دیگر از علائم و هشدار ها برای متوجه شدن نشت گاز صدا های ناهنجاری است که از کولر گازی خارج میشود و حتی خنک نکردن محیط توسط کولر گازی مربوط یه همین موضوع باشد.

۹-سوختن فیوز کولر گازی:

فیوز قطعه‌ای برقی است که وظیفه آن قطع برق ورودی در صورت اضافه جریان الکتریکی است. در صورتی که فیوز مربوط به کولر گازی سوخته باشد، همین موضوع علت روشن نشدن کولر گازی اسپلیت خواهد بود.

برای این کار باید به سراغ جعبه فیوز قرار گرفته در محل ورود به ساختمان بروید و فیوز مربوط به کولر گازی را پیدا کنید. با قطع کامل جریان برق ساختمان، می‌توانید فیوزها را از محل خود بیرون بیاورید. پس از آن با استفاده از مولتی متر می‌توانید سلامت فیوز را بررسی کنید. در صورتی که فیوز سوخته بود، با تعویض این قطعه مشکل برطرف می‌شود.

۱۰-خرابی رله استارت:

رله استارت از جمله بخش هایی است که هنگام خاموشی کولر تست می‌کنند. علت روشن نشدن کولر گازی می‌تواند خراب بودن رله استارت باشد. برای حل این مشکل باید رله استارت را با نمونه مشابه آن تعویض کنید.

۱۱-خرابی در ترموستات کولر گازی:

سیستم تهویه مرکزی یا ترموستات نقش بسیار مهمی در عملکرد کولر های گازی و اسپلیت ها دارد. اگر علت روشن نشدن اسپیلت شما خرابی یا از کار افتادن ترموستات بود، بهتر است هرچه زودتر این بخش را تعمیر یا تعویض کنید.

۱۲-عدم توجه به لرزش و صداهای غیرمعمول در کولر گازی:

وجود صدای زیاد در کولر گاز یرا جدی بگیرید چرا که این زنگ خطر برای شماست.
وجود صدا در یونیت داخلی یا خارجی عوامل متعددی دارد از جمله وجود جسم خارجی در کولر گازی ،تراز نبودن دستگاه ،ویا صدای موتور فن کولر گازی که میتواند ناشی از نبود روغن در فن کولر گازی باشد .که عدم توجه به آن میتواند هزینه زیادی را برای شما به دنبال داشته باشد.

۱۳-سیم کشی اشتباه هنگام نصب کولر گازی :

در هنگام نصب کولر گازی اگر شما از یک نصاب نا وارد کمک بگیرد و سیم کشی کولر شما را به اشتباه انجام دهد کولر گازی شما روشن نخواهد شد .برای نصب کولر گازی خود کافیست درخواست تعمیرکار تهران سرویس آنلاین را پر کنید تا در اسرع وقت تکنیسین به محل مورد نظر اعزام شود.

بررسی کدهای خطا یا همان ارور های کولر گازی:

در هنگام بروز مشکل و خطا در کولر گازی این عیب ها به صورت ارور در صفحه نمایشگر آن نمایش داده میشود.برای بررسی و آشنایی بیشتر با این ارورها میتوانید به صفحه بانک ارورهای کولر گازی مراجعه نمایید.

02182801599